Palkó Pál és Klára

Paja bemutatkozása

Nevem Palkó Pál. 1946-ban születtem Dorogon. Bátyám Palkó Gábor. Szüleim pedagógusok voltak. Az általános iskolát Dorogon, a középiskolát Esztergomban, a Bottyán János műszeripari technikumban végeztem. A katonaság után volt iskolámban helyezkedtem el. Közben elvégeztem a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán a Híradástechnika szakot. Később mérnök-tanári végzettséget is szereztem.

1974-ben megnősültem. Feleségem Keszthelyi Klára. Született két lányunk, Eszter és Dóra. Mindketten egyetemi diplomát szereztek: Eszter a Pázmány Péter Egyetemen történelem-német bölcsész-szakon, Dóra a debreceni Kossuthon német bölcsész-szakon végzett. Eszter Budapesten a Porsche-Hungária igazgatóságán humán-manager, Dóra Debrecenben egy középiskolában tanít. Mindketten kapcsolatban élnek.

Hosszú ideig rádióamatőrködtem, hívójelem HA2NI volt 2005-ig.

Jelenleg is a Bottyánban dolgozom, először tanár, később műhelyfőnök, most igazgatóhelyettes vagyok. Tavaly kértem nyugdíjazásomat.

Klári bemutatkozása

Keszthelyi Klára néven 1953-ban Dorogon születtem. Általános iskolai tanulmányaimat is itt végeztem. 1971-ben érettségiztem a Dobó Katalin Gimnáziumban. 1974-ben tanítói diplomát szereztem az esztergomi Tanítóképzőben. Ebben az évben beiratkoztam az egri Tanárképző Főiskola földrajz-biológia szakára. Nyáron férjhez mentem. Párom villamosmérnök, tanár Esztergomban a Bottyán János Szakközépiskolában.

Volt iskolámban a dorogi Zrínyi Ilona Iskolában kaptam tanári állást, ahol azóta is oktatom, nevelem az ifjúságot.

1977-ben megszületett Eszter lányunk. 1981-ben Dóra követte őt. Mindketten egyetemi diplomát szereztek.

Szabadidőmben szívesen festek, jelenleg ólomüveg képeket csinálok.

Pál and Klára Palkó’s Pages